O adolescentă a fost VÂNDUTĂ prin intermediul unei postări pe Facebook. Cum a reacționat compania



Rețeaua socială Facebook se află în toiul unui nou scandal care afectează imaginii companiei, după ce o tânără a fost vândută în urma unei licitații organizate și promovate pe Facebook, scrie Reuters.Tânăra din Sudanul de Sud a fost cumpărată de către un om bogat de afaceri.

Postarea originală promovată cu bani pe Facebook a fost pusă pe 25 octombrie, iar rețeaua de socializare a șters-o abia pe 9 noiembrie, la câteva zile distanță după ce tranzacția fusese deja făcută.

Potrivit unui grup activist pentru drepturile femeilor, Plan International, postarea a fost un viral în Sudanul de Sud, iar Facebook trebuie să răspundă acum la întrebarea de ce a fost nevoie de două săptămâni pentru ca un astfel de conținut să fie oprit, conform yoda,.ro.

Facebook a emis un comunicat de presă în această privință, compania rezumându-se doar la un mesaj prin care asigură că nu va permite postărilor care susțin traficul de carne vie să rămână în spațiul virtual și asigurând că utilizatorul care a făcut postarea originală a fost interzis permanent pe Facebook. Nu a existat însă nicio reacție față de fereastra largă de timp în care o decizie a fost luată.

Nu este prima țară în care Facebook este acuzată de faptul că nu ia destule măsuri pentru a elimina anumite forme de conținut revoltătoare. În Myanmar, potrivit unui raport ONU, peste 700.000 de persoane au părăsit comunitatea Rohingya din cauza violențelor etnice promovate activ pe Facebook.

Comentarii Facebook