Vineri 3 Februarie

Liviu Dragnea contestă din nou completul de cinci judecători de la Instanţa Supremă. S-a dus direct la CCR

 

Liviu Dragnea contestă şi noul complet de judecată de la ÎCCJ deoarece, potrivit apărătorilor săi, decizia ar fi nelegală.

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, contestă şi noul complet de cinci judecători de la instanţa supremă, care va judeca dosarul DGASPC în care el a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Apărătorii săi, prezenţi la termenul de la Curtea de Apel Bucureşti, au precizat, în procesul în care Dragnea a contestat decizia ÎCCJ privind completurile, că instanţa supremă a tras la sorţi judecătorii noilor completuri în mod nelegal, pentru că nu a aşteptat motivarea deciziei CCR cu privire la conflictul juridic constituţional între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Parlament.

 

La CCR s-a văzut clar, s-a admis sesizarea, s-a constatat conflictul. Din punctul de vedere al efectelor actelor administrative pe care noi le-am contestat, considerăm că elementele care viciază aceste două hotărâri, se răsfrâng direct asupra drepturilor procesulale, dar nu numai ale domnului Dragnea, ci ale tuturor persoanelor care sunt judecate de completurile de 5 judecători ale Înaltei Curţi. Indiferent cum privim lucrurile, dacă nu există o compunere legală a completului de 5, atunci avem aspecte care ne duc la nelegalitarea hotărârilor judecătoreşti ce urmează a fi luate sau au au fost luate. Având în vedere aspectul fapului că o hotărâre nelegală nu produce efecte, vrem să preîntâmpinăm orice element care ar putea conduce la asemenea soluţie. Îl deranjează (pe Liviu Dragnea, n.r.) elementele de nelegalitate în aplicarea dispoziţiilor legale ale Legii 207/2018, care au modificat dispoziţiile legale ale Legii 304 şi faptul că nu s-a aşteptat publicarea deciziei CCR, astfel încât să fie apreciate inclusiv considerentele care sunt obligatorii, conform deciziei plenului din 1995 şi ale mai multor decizii ale CCR”, a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, după termenul de la Curtea de Apel Bucureşti, conform Mediafax.

Comentarii Facebook