Primăria București va deconta banii de benzină pentru persoanele care împart o mașină. Ar fi util un proiect asemănător la Cluj?



Consiliul General al Municipiul București a aprobat proiectul prin care Primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei pe lună, dacă mai multe persoane utilizează în comun un autoturism proprietate personală, pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti.

În şedinţa din luna octombrie, proiectul a fost respins la limită, la diferenţă de un vot, însă, la şedinţa de joi a fost aprobat, cu ajutorul voturilor consilierilor Partidului Mişcarea Populară, conform Mediafax.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa de joi a CGMB, Primăria Capitalei va deconta combustibilul folosit de cetăţeni până la valoarea de 500 de lei lunar, dacă mai multe persoane folosesc în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasarea în aceeaşi direcţie, către Bucureşti.

Măsura este propusă pentru decongestionarea traficului din oraş.

Stimularea prin decontarea combustibilului in valoare de până la 500 lei lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare prin care părinţii elevilor unităţilor de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov pot folosi în comun autoturismul proprietate personală în vederea transportului copiilor, la instituţiile de învăţământ primare şi secundare de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot", se arată în proiectul de hotărâre.

Comentarii Facebook