Ninsorile și gerul revin. Ce temperaturi vor fi în Transilvania

 

Meteorologii avertizează că vremea va redeveni geroasă în următorul interval, iar temperaturile vor scădea mult sub zero grade Celsius.

 

TRANSILVANIA

 

La începutul intervalului de prognoză vremea se va menţine caldă pentru această perioadă a anului, deşi temperatura aerului va scădea uşor de la o zi la alta. Valorile maxime diurne vor coborî de la 9...10 grade în prima zi, spre 2 grade în 14 şi 15 ianuarie, pentru ca ulterior procesul de răcire să se accentueze, iar în intervalul 17 – 21 ianuarie nu se vor mai depăşi - 7...-6 grade la amiază pe întreaga regiune. Ulterior, maximele vor creşte treptat, spre valori normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie, de aproximativ -2 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 2...3 grade în primele nopţi, spre -15 grade în jurul datei de 19 ianuarie, pentru ca apoi să crească treptat, până la -10 grade, în medie, în ultima noapte.

 

În primele două zile ale intervalului de prognoză vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii mixte, iar după data de 15 ianuarie va ninge local şi temporar, dar mai important cantitativ în jurul datelor de 15 şi 19 ianuarie.

 

MARAMUREŞ

 

Până pe 15 ianuarie, media valorilor termice diurne se va menţine pozitivă, dar va fi în scădere de la 7...8 grade, spre 1...2 grade. După această dată, vremea va deveni rece, cu medii ale maximelor, la începutul celei de-a doua săptămâni, de -8...-6 grade. Apoi, deşi valorile termice diurne vor creşte uşor, la sfârşitul intervalului media acestora nu va depăşi -2 grade. Temperaturile minime vor scădea semnificativ până la începutul celei de-a doua săptămâni, de la 2...4 grade, până la -14...-12 grade, în medie. Spre sfârşitul intervalului media valorilor minimelor se va situa în jurul a -10 grade.

 

Temporar se vor semnala precipitaţii, mai ales în prima săptămână. În primele două zile va ploua, izolat mai însemnat cantitativ. Apoi, odată cu răcirea vremii, vor predomina ninsorile, slabe cantitativ.

Comentarii Facebook