Muzeul Luvru a fost închis din cauza hoţilor de buzunare: ”Agenţii de securitate sunt scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi”

 

Muzeul Luvru din Paris a fost închis miercuri din cauza unei greve a angajaţilor, sătui să suporte amenințările hoţilor de buzunare

 

Conducerea muzeului a depus o plângere la Parchetul din Paris în decembrie 2012 cerând alocarea unui număr mai mare de polițiști în instituţie. ”Cei 200 de agenţi de securitate şi-au exercitat, miercuri, dreptul de a face grevă. Agenţii de securitate şi-au exprimat nemulţumirea. Uneori, ei vin la serviciu cu frica în suflet, pentru că se confruntă cu bande organizate de hoţi de buzunare, care au devenit din ce în ce mai agresivi, în rândul cărora se află inclusiv minori, care intră gratuit în muzeu şi, chiar după ce sunt interogaţi de poliţie, revin după câteva zile”, a declarat delegatul sindical Christelle Guyader, conform Mediafax.

 

Agenții au reclamat la poliție că au fost ”scuipaţi, insultaţi, ameninţaţi şi bătuţi”, dar nu s-a luat nici o măsură. Și turiștii au depus 150 de reclamații la finele anului 2012.

 

Au existat întotdeauna hoţi de buzunare la Luvru şi în alte locuri turistice din centrul Parisului, dar, de un an şi jumătate, ei au devenit tot mai violenţi, s-au organizat în bande, iar modul lor de operare s-a rodat. Nimic nu-i mai opreşte”, a subliniat Sophie Aguirre, agent de supraveghere la Luvru.

 

Muzeul Luvru este vizitat anual de 10 milioane de oameni, având o echipă de o mie de agenţi de pază, dintre care 470 sunt prezenţi în fiecare zi în muzeu.

Comentarii Facebook