MONICA IACOB RIDZI, 5 DE ANI DE ÎNCHISOARE

 

MONICA IACOB RIDZI, 5 DE ANI DE ÎNCHISOARE. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a fost condamnată la 5 DE ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul ”2 Mai”.

 

MONICA IACOB RIDZI a fost condamnată luni de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare în dosarul privind organizarea Zilei Tineretului.

 

MONICA IACOB RIDZI este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept, scrie realitatea.net.

 

Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, MONICA IACOB RIDZI, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

 

Firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL le-a fost alocată suma de aproximativ 3.120.000 lei, mult mai mult decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen, potrivit procurorilor.

 

Procurorii susțin că, în 13 iulie 2009, ulterior declanşării cercetărilor, fostul ministru, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

 

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizând că îşi rezervă dreptul de a o modifica în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator din dosar.

Comentarii Facebook