Mircea Badea atacă Diaspora: ”Dacă trimit bani și cumpără biscuiți de ei membrii familiei…”

 

După Ioan Rus, realizatorul Antena 3, Mircea Badea, atacă și el Diaspora, spunând că trimite în țară bani pe care rudele din țară îi folosesc pentru a cumpăra ”biscuiți”.

 

El a spus că românii plecați ”afară” nu plătesc impozite în România. ”Având în vedere că sunt tot felul de facturi de achitat la nivel public, așa, mă gândesc dacă cei care spun că și-au luat țara inapoi nu plătesc și impozite sau și-au luat țara înapoi pe banii altora.

 

Și am pus exact întrebarea asta…dar cei care și-au luat țara înapoi, așa zic ei, nu am zis eu, plătesc și impozite sau și-au luat țara înapoi pe banii mei și ai tăi și ai ăstora care plătim impozite? Că dacă ți-ai luat țara înapoi pe banii altora nu prea e în regulă, zic eu. Să mai spui că ți-ai luat țara înapoi, taci dracu’ din gură, zic eu.

 

Și îți dai seama că înjurături, că nu se poate(…) Nu plătesc niciun impozit în România, dar au senzația că dacă trimit bani și cumpără biscuiți de ei membrii familiei, e un act eroic, suprem cetățenesc”, a spus Badea, care a intervenit miercuri în emisiunea Sandrei Stoicescu.

 

Realizatoarea TV a încercat să-i explice că românii plecați la muncă aduc bani în România. ”Nu este adevărat că intră bani în țară care altfel n-ar fi intrat. Asta este o expresie care n-are fond, care are doar formă. Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei și unul produce la Londra 100 de lei, care este diferența între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna. (…) Pentru că acea sută de lei nu exista și ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferență (…) Și eu îmi cumpăr biscuiți la mine în țară, dar pe lângă asta plătesc și impozite.

 

Bun, n-am înțeles de ce dacă unul produce 100 de lei la Londra, care ajunge să cumpere biscuiți în România este o treabă absolut eroică, iar dacă eu produc suta la Tecuci și o cheltuiesc pe biscuiți tot în România, dar mai plătesc și impozite, eu sunt de mâna a doua”, a mai spus Badea.

 

El s-a lăudat că plătește impozit mare la stat, pentru ca Administrația Prezidențială să îi cheltuie pe limuzină pentru președintele Klaus Iohannis.

 

Badea a atacat apoi și pe Facebook: ”Sunt un erou. Ii trimit bani lu' mama in tara. Doresc sa fiu pupat in fund si divinizat pentru ca-i trimit bani lu' maaamaaa. P.S. Hai siktir!”.

Comentarii Facebook