Realitatea TV și-a pierdut licențele de la Cluj, Sibiu, Târgu Mureș și Brașov

 

Societatea Realitatea Media SA a pierdut licențele de la Cluj, Sibiu, Târgu Mureș și Brașov, după ce miercuri a încetat emisia analogică în România.

 

Realitatea TV poate fi recepționată în aceste orașe, prin semnalul emis prin satelit, dar stațiile locale nu mai pot emite program propriu. 

 

Societatea a solicitat pentru Cluj-Napoca și Brașov să continue transmisia locală prin cablu. CNA a amânat discutarea acordării licențelor pentru aceste două orașe până în 25 iunie, acordând o șansă Realitatea Media SA să rezolve problema datoriilor și a insolvenței. Societatea are termen în 24 iunie în dosarul insolvenței, iar judecătorul sindic va trebui să aprobe planul de reorganizare necesar pentru acordarea licențelor.

 

Pentru a primi licență o firmă nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat, cu excepția cazurilor în care acestea au fost reeșalonate. 

 

La CNA au fost discuții aprinse. Membrul CNA, Radu Călin Cristea, s-a întrebat care sunt datoriile totale ale companiei Realitatea Media SA la bugetul de stat.

 

”Există nişte datorii curente şi nişte datorii care sunt înscrise în planul de reorganizare, care erau în momentul deschiderii procedurii. Dacă nu mă înşel, la momentul deschiderii procedurii erau undeva la 10 milioane de lei, restul datoriilor care sunt curente nu pot să vi le spun pentru că nu le ştiu”, a spus avocatul Andrei Ţîru, potrivit Mediafax.

 

Avocatul Andrei Ţîru a spus că planul de reorganizare este aprobat de creditori, a primit iniţial girul judecătorului sindic, a fost contestat de către un creditor, şi în prezent se aşteaptă din nou să fie aprobat de judecătorul sindic.

 

Membrul CNA, Radu Călin Cristea, a afirmat că societate ar avea datorii de 92 de milioane de euro. ”Mie mi se pare că totuşi, în această insolvenţă în care vă aflaţi, semnalele de redresare sunt foarte plăpânde, foarte firave”, a spus Radu Călin Cristea. ”Mă întreb fără niciun fel de maliţie din ce trăiţi? (...) Din ce vă plătiţi salariile? Este o mare curiozitate”, a întrebat Cristea.

 

”Asta este de discutat cu acţionarii şi cu departamentul de marketing, care munceşte de zor, tocmai ca să putem noi să trăim. Şi eu mă uit cu admiraţie la ei, şi la cei din zona de marketing şi la acţionari, pentru că într-adevăr, într-o perioadă atât de complicată, se străduiesc ca noi să ne putem lua salariile”, a răspuns Lavinia Şandru.

Comentarii Facebook