Marti 28 Martie

Mircea Badea ar putea fi interzis de CNA

 

CNA a adoptat un proiect de decizie, prin care televiziunile vor trebui să elimine din grilele de programe emisiuni precum ”pamflet”, ”reality show” şi ”news magazine”.

 

Clasificarea programelor audiovizuale după genul acestora, altele decât operele cinematografice, se face doar în funcţie de tipurile de programe prevăzute în structura de programe aprobată de Consiliu”, se precizează în proiectul CNA.

 

O televiziune şi un radio pot avea în structură: programe de informare, programe educative, culturale, religioase, filme (de ficţiune, de animaţie, documentare, seriale), programe de divertisment şi alte tipuri de programe, publicitate şi teleshopping.

 

Pentru nerespectarea acestei decizii, amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei.

 

Ca unică autoritate de reglementare, control şi sancţiune în audiovizualul românesc CNA propune astăzi o reglementare care se impunea de mult timp şi anume precizarea genurilor de emisiuni, aşa cum sunt ele aprobate prin structura de programe care ajunge la CNA, pentru o corectă informare a publicului. Câştigă şi realizatorii care îşi asumă dinaintea intrării în emisie ceea ce vor să facă şi îşi gândesc demersul de aşa natură încât mesajul să ajungă sigur la toţi telespectatorii, câştigă şi consumatorii de media care sunt avizaţi ce program urmează să vadă şi care sunt corect informaţi”, a declarat Laura Georgescu, preşedintele CNA, după şedinţa de joi a Consiliului.

 

Decizia va intra în vigoare la zece zile de la apariţia sa în Monitorul Oficial.

 

Deci, este suficient timp ca să se preocupe absolut fiecare realizator de asumarea corectă a demersului pe care-l face în spaţiul public. (...) Vestea bună este că toţi membri (n.r. CNA) şi-au dorit această curăţare a audiovizualului. (...) Este o reglementare care trebuia făcută probabil de cel puţin cinci ani, se impunea clar pe piaţă atâta vreme cât în acest moment sunt folosite genuri nedefinite în legislaţia audiovizuală”, a mai spus Laura Georgescu.

Comentarii Facebook