Mircea Albulescu: Sergiu Nicolaescu a fost toată viaţa lui un câştigător


Sergiu Nicolaescu a decedat joi, 3 ianuarie, la în urma unor complicaţii severe, după ce fusese operat de peritonită, la Spitalul Elias din Capitală.

Actorul Mircea Albulescu îşi aminteşte atât de de profesionistul, cât şi de omul Sergiu Nicolaescu despre care spune că a fost "un câştigător" şi, mai mult decât atât, "un om minunat", scrie Mediafax.

"Îmi este greu să răscolesc prin amintiri în aceste momente, dar tot ce pot să spun acum este că Sergiu Nicolaescu a fost un om minunat, un meseriaş minunat, un coleg minunat şi , din păcate, în această dimineaţă a pierdut una dintre puţinele lui lupte, pentru că, toată viaţa lui a fost un câştigător. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus actorul, potrivit Mediafax.

"Am început colaborarea cu Sergiu Nicolaescu în primul lingmetraj realizat de acesta, "Dacii" şi am continuat să colaborăm de-a lungul anilor", a continuat acesta.

Sergiu Nicolaescu s-a născut pe 13 aprilie 1930, la Târgu-Jiu, oraş pe care l-a părăsit în 1935, întrucât familia sa se stabilise la Timşoara. În acest oraş urmează cursurile şcolii primare şi liceul. Între anii 1948 şi 1952 a urmat cursurile Facultăţii de Mecanică din Bucureşti (Politehnica), practicând ingineria în perioada 1954-1965. Apoi a practicat operatorie de film, devenind regizor, actor, scenarist şi producător de film.

"Scoicile nu au vorbit niciodată", scurtmetraj, a fost primul film regizat de Sergiu Nicolaescu, în 1962. În 1966-1967 a realizat primul lungmetraj de ficţiune, "Dacii", o coproducţie româno-franceză impresionantă, cu o distribuţie pe măsură şi cu o figuraţie grandioasă, care au devenit apoi atribute ale tuturor filmelor sale istorice.

Comentarii Facebook