Ministerul Educației vrea să deschidă o platformă cu manuale online din toamnă


Ministrul Educației, Remus Pricopie, și-a exprimat, miercuri, dorința de a deschide platforma dedicată manualelor digitale din această toamnă, având ca scop crearea unei biblioteci online, utilă atât elevilor, cât și profesorilor sau părinților.

"Sper ca, din toamnă, să deschidem platforma manuale.edu.ro, pe care să încercăm, pe măsură ce avem manualele digitale, să facem o bibliotecă cu toate manualele digitale din România aprobate, inclusiv cele alternative. Cred că un astfel de instrument va fi util nu doar copiilor din şcolile din România, ci şi profesorilor, care vor putea să îşi aleagă mai bine materialele didactice, şi părinţilor care lucrează cu copiii şi părinţilor şi copiilor care nu trăiesc în România şi care încearcă să asigure educaţie după program românesc", a declarat Pricopie, cu prilejul lansării primului manual digital aprobat de Ministerul Educaţiei, potrivit Mediafax.

În viziunea ministrului, peste 5-10 ani, sălile de clasă vor fi digitalizate, deoarece copii din ziua de azi sunt în permanență în contact cu lumea virtuală.

"Lumea digitală este lumea lor, ei sunt în permanenţă în legătură cu lumea digitală. Este clar că, peste cinci sau zece ani, sala de clasă va arăta cu totul şi cu totul altfel decât arată astăzi. Sala de clasa va trebui să fi o sală de clasă digitală. În Polonia, sistemul manualelor digitale se pilotează în mai multe şcoli. Noi sperăm să dezvoltăm acest proiect şi să îl dezvoltăm din fonduri structurale 2014-2020", a spus ministrul Educaţiei.

Pricopie a mai arătat și că sistemul educaţional românesc trebuie să evolueze și să țintească pentru viitorul copiilor. "Cred că sistemul educaţional românesc trebuie să privească spre viitor. Tehnologia, telefoanele inteligente, tabletele, calculatoarele fac parte din viaţa noastră şi a copiilor noştri. Forma de exprimare a informaţiei este din ce în ce mai importantă pentru noi, adulţii, şi cu atât mai importantă pentru copiii noştri. Mediul digital permite interactivitatea şi dinamismul pe care îl aşteaptă tinerii şi consider acest proiect un început promiţător", a explicat demnitarul.

Primul manual digital realizat în România şi aprobat de Ministerul Educaţiei, "Lecţia verde - Creează-ţi mediul!", se adresează elevilor din clasele III-VII şi a fost lansat miercuri de minister şi Holcim România.i, directorul general Holcim România, Daniel Bach.

Comentarii Facebook