Mii de oameni cer bani de la Facebook. Pentru ce dau în judecată rețeaua socială



Mii de europeni dau în judecată rețeaua de socializare Facebook, aceștia acuzând încălcarea legilor privind dreptul la intimitate.

In total ar fi vorba de 25.000 de utilizatori, condusi de absolventul de drept Max Schrems din Austria. Cu totii spun ca Facebook le urmareste activitatea ilegal. Schrems sustine ca Facebook are o atitudine de vest salbatic in privinta protectiei datelor, si declara ca colectarea informatiilor de la persoane care nu utilizeaza Facebook incalca regulamentele Uniunii Europene, scrie yoda.ro.

Avocatul a depus documentele la Curtea Comerciala de la Viena, insa institutia a argumentat ca acest caz este de competenta unei curti regionale.

Initiativa ”Europe vs Facebook” a pornit în luna august a anului trecut, când a fost lansată o invitație publicului de a participa la acțiune. Un număr de 25.000 de oameni au raspuns imediat, iar alți 50.000 s-au inregistrat ulterior, aflandu-se acum pe o lista de asteptare.

Printre motivele invocate de avocat se numără faptul că politica Facebook de folosire a datelor este invalida sub legile Uniunii Europene, că exista in consimtamant clar in cazul mai multor tipuri de date și că utilizatorii de Internet sunt urmariti prin intermediul site-urilor externe, de exemplu prin butoane Like.

Comentarii Facebook