Vineri 2 Decembrie

De ce nu e bine să spui ”Sărbători fericite”? Explicația șocantă a lui CTP: Dacă eu v-aș ura genocid fericit?Editorialistul Cristian Tudor Popescu a făcut recent o declarație controversată în legătură cu Sărbătorile Pascale.

Acesta a spus, în cadrul unei emisiuni, că nu crede că va participa la slujba de Înviere, deși ar trebui să se ducă pentru a vedea cum arată oamenii.

"Vine tineretul asta e bine, nu contează ce legătură au ei cu Isus, nu ştiu. Dar poate că au, poate că sunt educaţi la ora de religie şi ştiu. De ce se duc oamenii ăştia la biserică, se duc cei mai mulţi în mod mecanic, pentru că aşa e dat, pentru că aşa au auzit ei că e bine. Nu au nicio conştiinţă despre ce este în spatele acestei sărbători. Ne urăm sărbători fericite. Dacă eu acum v-aş ura dumneavoastră genocid fericit, ce aţi spune, că am înnebunnit. Nu am înnebunit. Această sărbătoare pe care ne-o urăm noi unii altora în mare bucurie şi la care ne îndopăm cu miel, are la bază omorârea întâilor născuţi ai tututor egiptenilor, în vreme ce evreii să găseau în captivitate", a afirmat, la Gândul Live, Cristian Tudor Popescu.

Comentarii Facebook