Microsoft pregătește o lovitură dură pentru Apple. Siri ar putea fi detronată



Microsoft pregătește o lovitură dură pentru Apple, care ar putea să o detroneze pe Siri din poziția de cel mai bun asistent virtual.

Compania fondată de Bill Gates are de gând să lanseze în mai puțin de trei luni un asistent virtual pentru telefoanele cu Windows Phone, ce va purta numele de Cortana, asemenea celui din celebrul joc Halo.

Aceasta (pentru ca de o ea va fi vorba) va avea numele de cod Cortana, la fel ca AI-ul din celebrul joc Halo. Primele zvonuri referitoare la Cortana au inceput sa circule inca de anul trecut. Este foarte posibil ca viitoarea Cortana sa vina cu modul activ de ascultare, la fel ca Motorola Moto X, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu mai trebuie sa apese vreun buton ca sa interactioneze cu serviciul respectiv, scrie Yoda.ro.

Vocea pentru Cortana va fi asigurată de către aceeași actriță care îi dă viață și personajului din jocul video, Jen Taylor, potrivit celor de la MSFTNerd.

Noul asistent virtual ar putea fi lansat în luna aprilie, în cadrul conferinței Microsoft Build 2014, când se zvonește că vor fi rpezentate și detaliile pentru Windows 9.

Comentarii Facebook