Mesteci gumă? Vezi ce efect neașteptat are acest obicei asupra corpului tău


Potrivit oamenilor de știință, banalul obicei de a mesteca gumă poate avea un efect secundar neașteptat. Aceștia au descoperit că guma de mestecat duce la apariția migrenelor în cazul copiilor și adolescenților.

Dr. Nathan Watemberg de la Universitatea din Tel Aviv a iniţiat un studiu pentru a observa eventualele efecte pe care le poate avea mestecatul gumei asupra adolescenţilor şi a copiilor. La studiu au luat parte 30 de indivizi cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani. În timpul cercetărilor, li s-a cerut participanţilor, care obişnuiau să consume gumă între o oră şi şase ore pe zi, să renunţe la acest obicei timp de o lună, scrie Descoperă.ro.

În urma experimentului, 26 dintre subiecţi au declarat că, de când nu mai mestecă gumă, au suferit îmbunătăţiri în ceea ce priveşte migrenele. Dintre aceştia, 19 au declarat că durerile le-au dispărut de tot.

În cea de-a doua etapă a studiului, cercetătorii i-au rugat e aceşti 26 de participanţi să înceapă iar să mestece gumă. Imediat ce subiecţii au reluat acest obicei şi migrenele le-au reapărut.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook