Mesajul lui Boc de Ziua Unirii. Vezi ce le transmite romanilor


Premierul Emil Boc a lansat un mesaj cu ocazia Unirii Principatelor Romane, in care subliniaza ca acest eveniment istoric a fost posibil datorita intelepciunii politice a vremii.

In acest an se implinesc 153 de ani de la Unirea principatelor Moldova si Tara Romaneasca, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

"Marcam astazi 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, etapa cruciala pentru evolutia Romaniei moderne si, totodata, un bun prilej sa reflectam asupra unor valori fundamentale.

Acum, la fel ca in urma cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apara interesele Romaniei. Noi, romanii, am fost uniti in jurul idealurilor nationale si in jurul interesului tarii in toate momentele de cotitura ale istoriei. Un arc peste timp ne dovedeste perenitatea si actualitatea acestei valori.

Unirea Principatelor Romane a fost expresia intelepciunii politice a vremii de a promova, in ciuda constrangerilor istorice, o viziune coerenta pentru modernizarea Romaniei. Este o pilda pe care noi, oamenii politici, trebuie sa o avem in vedere mai ales in aceasta conjunctura sociala si economica.

Marile momente istorice ale Romaniei obliga, inca o data, intreaga clasa politica sa dovedeasca unitate, responsabilitate si curaj, asemenea inaintasilor. Este datoria oamenilor politici sa dea dovada de maturitate, intelepciune si sa promoveze proiecte care sa construiasca, in continuare, Romania ca un stat european modern, in beneficiul romanilor.

Este timpul sa inlocuim confruntarea cu competitia si, impreuna, sa reflectam in interesul romanilor din tara si din afara granitelor", a scris in mesaj Emil Boc.

Comentarii Facebook