Mențineți pielea tânără şi catifelată cu ajutorul fructelor

 

Fructele conțin vitamine și antioxidanți care pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire.

 

Citrice, kiwi şi căpşuni

 

Ce au aceste fruncte în comun? O cantitate mare de vitamina C, cunoscută şi ca cea mai puternică substanţă antioxidantă din lume. "Acţiunea antioxidantă a vitaminei C are la bază un mecanism simplu: protejează celulele de efectul radicalilor liberi oxidându-se ea însăşi, de aceea este de dorit o suplimentare continuă prin intermediul alimentelor. Vitamina C protejează structurile sensibile la oxidare, inclusiv grăsimile şi colesterolul din sânge şi din membranele celulare", susţine dr. Mihaela Bilic, în cartea sa "Sănătatea are gust". 

 

Cu alte cuvinte, vitamina C din fructe ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi răspunzători pentru îmbătrânirea celulelor. Însă, foarte important este să consumăm fructele în stare proaspătă, neprelucrate termic, dacă vrem să beneficiem de vitamina C. În aceeaşi categorie intră fructele de pădure şi gutuile şi ele bogate în vitamina C.

 

Fructe oleaginoase

 

Alunele, nucile, migdalele consumate în stare naturală sunt adevărate surse de vitamina E. Şi ea, ca şi vitamina C, are un puternic efect antioxidant. "Efectul ei antioxidant este crucial, mai ales la nivelul plămânilor unde celulele sunt expuse permanet unei concetraţii mari de oxigen, dar şi pentru hematii, globulele roşii din sânge cu funcţie de transport a oxigenului în toate organele şi ţesuturile", spune dr. Mihaela Bilic. Vitamina E o găseşti şi în avocado.

 

Descoperă mai multe pe eva.ro.

Comentarii Facebook