McDonald's isi inlocuieste vanzatorii cu masinarii inteligente!


Gigantul McDonald's a anuntat ca va inlocui casierii cu terminale touch screen si carduri magnetice, pentru a creste rapiditatea cu care clientii sunt serviti, scrie Financial Times.

"Comandarea mancarii la McDonald's a fost aceeasi tip de 30-40 de ani de zile. (...) Aceasta miscare este parte din incercarile noastre de a atrage tot mai multi clienti care dispun de bani cash, iar pentru a atinge acest obiectiv am decis ca e timpul ca restaurantele noastre sa fie mai convenabile si mai accesibile. Odata cu introducerea terminalelor touchscreen magazinele vor fi renovate, programul de deschidere va fi extins, iar clientii se vor bucura de meniuri noi. De asemenea, acest mod de a plati va permite companiei sa introduca diverse scheme de loialitate, promotii sau reduceri", a declarat Steve Easterbrook, presedintele McDonald's Europa.

"Cei peste doua milioane de clienti pe zi, din Europa,  cu siguranta se vor bucura de aceste schimbari, si asta pentru ca durata unei tranzactii va fi mai mica cu aproape patru secunde mai putin pentru fiecare client. Pe langa toate acestea, noul sistem ne va permite sa adunam mai multe informatii despre obiceiurile de consum ale clientilor nostri", a mai spus Easterbrook.

Pentru inceput, clientii vor da "piept" cu masinile in tari precum Marea Britanie, Franta si Spania, dar apoi sistemul de comanda prin touch screen si plata cu cardul va fi extins in alte 7.000 de unitati din Europa.

Oficialii McDonald's nu au precizat ce se va intampla cu angajatii care vor fi inlocuiti de masinariile inteligente.

In Romania, McDonald's detine 62 de restaurante in 21 de orase, iar in lume 33.737 de unitati.

Comentarii Facebook