Marea Britanie speriată de invazia de români şi bulgari


Premierul britanic, David Cameron, a anunţat că vrea să stopeze migraţia de români şi bulgari în Marea Britanie, şi vor fi lăsaţi doar cei care vor să muncească legal.

Potrivit BBC News, după ridicarea restricţiilor de muncă, din decembrie 2013, anual peste 50.000 de români şi bulgari vor căuta un loc de muncă în Marea Britanie. Ministrul Comunităţii şi Administraţiei locale, Eric Pickles, a afirmat că, un aflux de români şi bulgari, după deschiderea pieţei muncii, ar putea amplifica problemele cu locuiţele, care oricum sunt deja existente în ţară.

Ministerul de Interne britanic a anunţat că doreşte să reducă numărul de imigranţi de la "sute de mii" la "zeci de mii", până la sfârşitul acestei legislaturi. În prezent, românii şi bulgarii au nevoie de o autorizaţie pentru a muncii în Marele Regat.

Marea Britanie are o rată a şomajului de aproximativ 20%, dar reprezintă o destinaţie atractivă din cauza flexibilităţii pieţei muncii şi parţial din cauza accesului uşor la sistemul de ajutoare sociale.

"Nu este suficient să te fereşti să prezinţi o estimare a migraţiei din România şi Bulgaria. Este probabil (ca migrarea) să atingă un nivel care să aibă consecinţe semnificative pentru locuinţe şi serviciile publice", a declarat Sir Andrew Green, preşedintele Migration Watch. "Va fi vorba despre o creştere a competiţiei (pe piaţa muncii) cu care se confruntă tinerii muncitori britanici", a adăugat el, potrivt stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook