Mâncarea de la fast-food e la fel de dăunătoare ca virusul hepatic


Creșterea în greutate nu e singurul efect pe care îl are mâncarea tip fast-food, ci își pun în pericol și sănătatea.

În urma unor cercetări realizate de un om de știință britanic a rezultat că mancarea de tip fast-food este la fel de periculoasă ca și un virus hepatic. Cotidianul britanic notează că printre cele mai periculoase asemenea preparate se numără cartofii prăjiţi, deoarece conţin diferite ingredinte care atacă ficatul.

Ştim că sarea este nelipsită de pe cartofii pe care îi cumpărăm de la fast food. De asemenea, nu este niciun secret faptul că aceştia sunt preparaţi în grăsime, dar cartofii prăjiţi de la astfel de restaurante conţin inclusiv zahăr. De ce? Pentru că zahărul ajută la oferirea nuanţei de auriu, specifică preparatelor de tip fast food”, a declarat dr. Drew Ordon, autorul cercetării, citat de Daily Mail.

Cele mai populare astfel de mâncăruri, cum ar fi puiul prăjit sau inelele de ceapă, sunt și printre cele care afectează ficatul cel mai rău. „Sunt prăjite în grăsimi, motiv pentru care abundă în grăsimi saturate (nr. grăsimi „rele”), ceea ce afectează ficatul”, a mai explicat autorul cercetării. Dr. Ordon, care spune că impactul resimţit de ficat în cazul în care mâncăm des produse fast food este asemănător cu impactul virusului hepatic.

Comentarii Facebook