Lucruri pe care poate nu le ştiai despre sex


Sunt mulţi cei care se cred experţi în sex dar e susprinzător cât de multe lucruri noi sunt descoperite de cercetători când vine vorba despre acest subiect. Iată cateva lucruri pe care poate nu le ştiai.

Sexul este bun pentru sănătatea ta - Arnold Schwarzenegger spunea că "sexul este una dintre cele mai bune activităţi pentru sănătatea oamenilor". Cei care fac sex de 1-2 ori pe săptămână au un nivel ridicat de imunoglobina A, care te protejază de răceală şi gripă. De asemenea, potrivit unor studii, bărbaţii care au 5 sau mai multe ejaculari săptămânale au cu 25% mai puţine riscuri de a dezvolta cancer la prostată, potrivit sfatulparintilor.ro.

Fii mai activ pentru a avea parte de mai mult sex - Helen Fisher, biolog si antropolog la Rutgers University explică: "Oamenii se îndrăgostesc atunci când nivelul dopaminei din creier este ridicat". Dopamina este un neurotransmiţător care controlează centri plăcerii din creier, iar pentru a avea mai multă dopamină ai două posibilităţi: faci mai mult sex sau faci o activitate plină de adrenalină, precum bungee jumping, plimbarea cu elicopterul sau chiar căţărarea într-un copac. Astfel, odată cu creşterea nivelului dopaminei, va creşte şi dorinţa de a face mai mult sex.

Sexul de dimineaţă este cel mai bun - Corpul este cel mai bine pregătit pentru sex, dimineaţa pentru că nivelul testosteronului la bărbaţi este mai ridicat dimineaţa şi, prin urmare, se excită mai repede atunci. În plus, mulţi bărbaţi au erecţie dimineaţa, asta nu înseamnă că sunt deja excitaţi, dar sexul este o modalitate excelentă de a începe ziua.

Bărbaţilor le place mai mult sexul - În mitologia greacă Hera se plange lui Zeus că el obţine mai multă plăcere din partidele lor de sex decât ea. Potrivit unor studii recente este posibil ca Hera să fi avut dreptate. Cercetatorii de la John Hopkins Bloomberg School of Public Health au descoperit că 9 din 10 bărbaţi tineri au avut orgasm în timpul partidelor de amor. În schimb numai jumătate dintre tinerele chestionate au experimentat orgasmul în timpul sexului cu partenerul.

Nasul ştie mai bine -  Oamenii pot descoperi persoanele care au gene puternice cu ajutorul nasului. Spre exemplu, când cineva transpiră, feromonii sunt eliberaţi şi astfel este dezvăluit sistemul imunitar. Daca sistemul imunitar este diferit faţă de cel al persoanei care îl miroase, înseamnă că se potrivesc şi ar trebuie să se fie irezistibili faţă de celălalţi.

Comentarii Facebook