Loteria vizelor 2012 incepe marti, 5 octombrie, cu schimbari majore. VEZI AICI ce trebuie sa faci pas cu pas!


Loteria vizelor 2012 incepe marti, 5 octombrie, si aplicatiile pot fi trimise pana in 3 noiembrie, exclusiv online.

Potrivit Ambasadei Statelor Unite ale Amenricii la Bucuresti, romanii care doresc sa intre in program pot descarca online un formular, pentru ca nu se percepe nicio taxa, dar "inainte de a trimite formularul de inregistrare electronica pentru programul DV-2012, solicitantii trebuie sa citeasca cu atentie instructiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA".

De AICI poti descarca formumarul online!

AICI poti citi instructiunile! 

"Odata ce solicitantul a reusit sa transmita inregistrarea electronica, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele sau si un numar unic de confirmare. Solicitantii trebuie sa tipareasca acest ecran si sa pastreze numarul de confirmare intr-un loc sigur. Solicitantii nu vor putea sa verifice daca au castigat si sa continue cu solicitarea de viza fara acest numar de confirmare", mai precizeaza oficialii Ambasadei.

Numarul de inregistrare este obtinut abia dupa ce s-a facut inregistrarea electronica. Din 1 mai 2011, cei care s-au inscris in program pot verifica tot online daca au fost acceptati, la rubrica Entry Status AICI.

"Entry Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanti de a verifica daca au castigat sau nu. Solicitantilor nu li se va trimite nicio instiintare prin posta sau prin e-mail. Mesajele primite prin e-mail care pretind ca un solicitant a castigat Loteria Vizelor si va primi un numar de serie pentru un pasaport sau ca a castigat o suma de bani, sunt escrocherii. Aceste mesaje pot parea oficiale si pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele si paginile de internet asociate lor sunt false", au mai afirmat reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti.

Romanii care se inscriu in program sunt sfatuiti sa fie precauti in momentul in care apeleaza la ajutorul firmelor care intermediaza inscrieri in programul Loteria Vizelor. "Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul ca retin numerele de confirmare ale solicitantilor pana la achitarea unor sume de bani, uneori impiedicandu-i pe acestia sa continue procesul de solicitare si de primire a vizelor. Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizeaza nicio companie privata sa actioneze in numele sau", completeaza oficialii Ambasadei.

Amanunte despre escrocherii pot fi aflate AICI, de pe pagina

Comentarii Facebook