Licenta de emisie a postului OTV, redusa pentru a treia oara. Vezi cand se inchide postul lui Dan Diaconescu

 

Postul de televiziune OTV mai poate emite pana pe 29 mai, dupa ce licenta de emisie a postului lui Dan Diaconescu a fost injumatatita de CNA pentru a treia oara.

Aceasta decizia a fost luata pentru ca OTV continua sa difuzeze publicicate politica, cu toate ca inca nu s-a dat inca startul campaniei electorale, scrie realitatea.net

Este vorba de cea mai drastica sanctiune CNA din istorie. Licenta OTV ar fi expirat in mod normal pe 1 aprilie 2013, insa pe 27 martie Consiliul a decis injumatatirea licentei. Ulterior, pe 10 aprilie, licenta OTV a fost redusa pentru cea de-a doua oara.

In urma deciziei luate marti de CNA, OTV a mai putut emite 36 de zile.

Propunerea a fost adoptata cu sapte voturi "pentru" (Gelu Trandafir, Valentin-Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Rasvan Popescu, Christian Mititelu si Cristina Trepcea) si unul "impotriva" (Constantin Dutu).

"Noi nu desfiintam postul, doar aplicam legea", a spus si Cristina Trepcea, membru al CNA.

Sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in perioada 12 - 19 aprilie. In aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru "viitorul presedinte al Romaniei" Dan Diaconescu, dar si pntru formatiunea politica pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Decizia de sanctionare a OTV cu injumatatirea perioadei licentei televiziunii a fost aplicata in baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Ulterior, daca doreste ca OTV sa mai poata emite, Dan Diaconescu trebuie sa solicite CNA o noua licenta audiovizuala.

CNA a stabilit aceasta sanctiune drastica - de injumatatire a licentei deja injumatatite a OTV - dupa ce, in ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politica in afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV urmatoarele sanctiuni: o somatie publica, o amenda de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, doua de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de intrerupere a emisiei obisnuite a OTV pentru 10 minute, intre orele 19.00 - 19.10 (stabilita de CNA pe 4 octombrie 2011), o alta decizie de intrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, in acelasi interval orar (aplicata de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar si o decizie de intrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, intre orele 18.00 - 21.00 (stabilita de CNA pe 15 martie).

Prezent la sedinta CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV si realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus ca nu a facut publicitate politica in emisiunile sale.


"Nu sunt membru in PPDD, nu am nicio functie in PPDD. in emisiunile mele au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat ca el da doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat ca problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Basescu, dar si ca urmare a faptului ca membrii CNA sunt reprezentantii unor partide politice.

Ulterior, OTV a anuntat CNA ca a atacat in instanta decizia de injumatatire a licentei sale, fapt pentru care este de asteptat si ca noua decizie a CNA sa fie atacata in instanta.

Dan Diaconescu mai detine o televiziune - Direct Digital TV (DDTV).

Comentarii Facebook