La doar 16 ani vorbeste 23 de limbi straine! VIDEO

 

Cel mai tanar poliglot din lume este un tanar in varsta de doar 16 ani. Cunoaste 23 de limbi straine si spune ca nu are de gand sa se opreasca aici.

Timothy Doner a invatat ebraica in 2009, atunci cand se pregatea pentru petrecerea sa de Bar Mitzvah - ceremonie evreiasca de trecere la maturitate - si de atunci nu se mai opreste din invatatul limbilor straine.

Inspirat de experienta sa cu limba ebraica, Timothy Doner a trecut la limba araba, pe care a invatat-o in doar o saptamana si, de acolo, a invatat rusa, italiana, persana, swahili, indoneziana, hindi, ojibwe -limba nativ americana-, pashto, turca, hausa, kurda, idis, olandeza, croata si germana.

Timothy Doner a invatat singur, cu ajutorul cartilor de gramatica si al aplicatiilor de pe iPhone-ul sau, franceza, mandarina si latina le invata la scoala, scrie New York Times.

El a descoperit apoi internetul si in special Youtube-ul, unde a gasit pasionati de invatarea limbilor straine la fel ca el. Baiatul uploadeaza pe canalul sau videoclipuri cu el vorbind in diferite limbi.

"Am gasit videoclipuri ale unor oameni care studiau de aproximativ un an si m-am gandit ca as putea face si eu asta. Nu mi-am inchipuit ca o sa ma aflu in mijlocul atentiei".

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Comentarii Facebook