La 15 ani a cucerit cel mai înalt vulcan din Europa

 

Alpinista Alexandra Marcu din Deva a urcat pe cele mai înalte piscuri ale lumii la doar 15 ani.

Alexandra Marcus doar ce a revenit de pe cel mai înalt vulcan din Europa, Elbrus.

Experienţa pe care Alexandra a trăit-o este una inedită pentru o tânără de 15 ani : a avut parte de nopţi nedormite şi accidente. Acesta a fost începutul expediţiei pe cel mai mare munte din Caucaz, scrie nouzhd.ro.

Tânăra s-a încăpăţânat să-şi vadă visul cu ochii, în ciuda intemperiilor, astfel că pentru câteva secunde a pus piciorul pe Elbrus. A doua zi, a împlinit 15 ani în gara din Rostov – oraşul de pe Don.

"A fost cea mai dificilă expediţie. Cruntă de-a dreptul! Îmi pierdusem speranţa că voi ajunge în vârf", povesteşte alpinista, care a ajuns la poalele muntelui după o călătorie de mai bine de 70 de ore cu trenul.

Când au ajuns sus aceasta povesteşte că se ţineau trâns de mâini, ca să nu-i ia viscolul. "Am plâns cât am putut - de bucurie, că am reuşit, şi de ciudă că nu puteam face fotografii din cauza viscolului care spulbera zăpada din toate părţile. A fost ca-n Iad. Nu degeaba Elbrus-ul e supranumit şi "Locul norocoşilor", mai spune Alexandra Marcu,

La toamnă, tânăra are de gând să escaladeze Damavand-ul (5.671 metri) – cel mai înalt vulcan din Asia şi cel mai înalt munte din Orientul Mijlociu, situat în provincia Mazandaran, în apropiere de coasta de sud a Mării Caspice.

Comentarii Facebook