Kiwi, fructul minune. Vezi ce beneficii are asupra organismului tău


Unul dintre principiile pe care tot mai multă lume se bazează pentru a își menține organismul sănătos este acela al unei alimentații corecte, iar acest lucru presupune și consumul de fructe și legume. Kiwi-ul este unul dintre cele mai apreciate fructe de câtre nutriționiști, fiind considerat de mulți fructul perfect.

Iată ce beneficii are kiwi-ul:

1. Kiwi usureaza problemele cu respiratia precum astmul, tusea si respiratia suieratoare


Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale fructului este abilitatea sa te a usura respiratia in cazul astmului si a respiratiei suieratoare. De fapt, kiwi si celelalte fructe bogate in vitamina C ofera o protectie semnificativa. Potrivit unui studiu realizat in Italia la care au participat 18.737 de copii cu varste intre 6 si 7 ani, cei care consumau kiwi si citrice erau:
- 44% sanse mai mici sa se confrunte cu respitatie suieratoare;
- 28% sanse mai mici sa le curga nasul;
- 25% sanse mai mici sa se confrunte cu o tuse cronica;
- 32% sanse mai mici sa se confrunte cu respitatie gafaitoare.


2. Kiwi-ul protejeaza impotriva distrugerii ADN-ului, cancerului


Asa cum stiti, fructul este bogat in vitamina C. Actionand ca un important antioxidant solubil, vitamina C este esentiala in neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult, kiwi contine flavonoide si carotenoide responsabile pentru protectia ADN-ului. Continutul de vitamina C si fitonutrientii ajuta la prevenirea problemelor legate de afectarea ADN-ului din cauza stresului si a altor probleme de sanatate precum cancer, reumatism, artrite etc.


3. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular


Pe langa vitamina C, fructul mai contine si polifenoli si potasiu – iar toti acesti compusi colaboreaza pentru reducerea riscului formarii cheagurilor de sange, protejeaza vasele sanguine si inima si protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi care pot duce la arteroscleroza. Mai mult, kiwi reduce cheagurile de sange fara alte efecte secundare precum in cazul aspirinei. Si inca ceva, kiwi reduce cu pana la 15% nivelul trigliceridelor din sange.


Citește mai departe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook