Judecătorul Toni Greblă, acuzat de fapte de corupție, numit la Secretariatul General al Guvernului

 

Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblăă, acuzat de fapte de corupție și găsit nevinovat de ÎCCJ (sentința nu e finală), va fi numit la Secretariatul General al Guvernului.

 

Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. A avut o discuţie cu dumnealui. Mâine (n.red. luni) se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare”, a confirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

 

În 11 mai 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei (ÎCCJ) a decis să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Decizia magistraţilor instanţei supreme nu este definitivă, scrie Mediafax.

 

Greblă o va înlocui pe Ioana Andreea Lambru, actualul secretar general, om susținut de ALDE, și vine pe fondul discuțiilor privind remanierea Guvernului. Printre miniștri care vor pleca se numără și Tudorel Toader, susținut tot de ALDE.

Comentarii Facebook