Jocurile Olimpice - Londra 2012: Românii vor defila cu o ţinută ecologică la Jocurile Olimpice


Ivan Patzaichin a creat un nou look pentru delegaţia României la Londra, fără pantaloni la dungă şi sacouri largi.

Eleganţă şi confort, materiale naturale, bumbac, denim, mătase, piele, tăieturi asimetrice, sacouri cambrate, cromatică proaspătă care combină culori alese din pădurea Letea, alb, ocru, bleumarin şi gri, colaje imprimate pe tricouri şi eşarfe. Acestea sînt elementele de bază ale ţinutei cu care sportivii şi antrenorii vor defila pe 27 iulie, la Londra, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice şi care a fost prezentată aseară, în premieră, de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Este o altfel de concepţie, care aparţine casei de modă Ivan Patzaichin, cea care a creat noul look olimpic al "tricolorilor". "Am participat la zece Olimpiade, cinci ca sportiv şi cinci ca antrenor, şi m-am săturat de eternele costume clasice pe care le-am purtat. Nu mi-au plăcut niciodată, iar acum am avut ocazia să aduc schimbarea", a declarat multiplul campion olimpic şi mondial la canoe.


Realizarea vestimentaţiei olimpice aparţine designerului Olah Gyarfas şi a pasiunii acestuia pentru hainele sport, "iar rezultatul este o colecţie care respiră un aer urban şi contemporan", a explicat Patzaichin.

 



Comentarii Facebook