IPhone 4 si iPad 3g stocheaza date despre locatia clientilor! Descoperirea a fost facuta de doi programatori care spun ca nu au primit raspuns de la Apple

Doi programatori au prezentat in cadrul unei conferinte de presa modul in care informatia despre locatia clientilor este stocata pe Iphone 4G si Ipad. Informatia stocata pe telefon este trimisa si aplicatiei iTunes, in momentul sincronizarii aparatului.

 

Cei doi programatori, Alasdair Allan si Pete Warden  sustin ca fisierul numit "consolidated. db" pastreaza evidenta datelor GPS pe sistemele Apple 3G si se actualizeaza regulat în functie de locatia utilizatorului.

 

"Prezenta acestor date pe iPhone, iPad si fisierele de siguranta are implicatii de securitate si de confidentialitate", a declarat Alasdair Allan, unul dintre programatorii care au descoperit fisierul pentru New York Times.

 

Cei doi programatori au  contactat echipa de securitate a produselor de la Apple, dar nu au primit un raspuns.

 

Ei sustin ca, deocamdata, stocarea informatiilor legate de locatia utilizatorilor nu constitutie un motiv de panica, dar ca nu se stie cum intentioneaza Apple sa foloseasca datele stocate.

 

Video - declaratiile celor doi programatori

Comentarii Facebook