Ion Besoiu: Sergiu Nicolescu rămâne un nemuritor


Sergiu Nicolaescu a murit, pe 3 ianurie, la 82 de ani, la Spitalul Elias din Bucureşti, unde fusese internat pentru o operaţie de peritonită pe 28 decembrie.

Actorul Ion Besoiu a declarat, joi, că regizorul Sergiu Nicolaescu va rămâne un nemuritor pentru că mai avea încă multe de spus.

"Rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei române în toată lumea. Mai avea să spună multe lucruri în cinematografie", a spus Besoiu, potrivit realitatea.net.

El a mai precizat că este foarte trist, pentru că Sergiu Nicolaescu îi era şi bun prieten. "Sunt foarte trist pentru că a murit un artist, un prieten şi un om cu o putere de muncă extraordinară", a mai spus Besoiu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi,în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Comentarii Facebook