Iohannis, discurs dur la bilanțul DNA: Niște inculpați și penali atacă DNA

 

Preşedintele Klaus Iohannis a lăudat DNA la bilanțul de activitate și a spus că Direcția are în el un partener.

 

Felicitări pentru întreaga activitate. Am ascultat cu interes prezentarea raportului DNA: cifrele nu mint, sunt reci, obiective. În 2017 au fost soluţionate peste 3800 de dosare, cu 16,5% mai multe decât în 2016 şi au fost trimişi în judecată peste 1000 de inculpaţi.

 

Toate acestea demonstrează că DNA funcţionează eficient şi că se află deja, de mulţi ani, în prima linie a luptei anticorupţie. ...eficienţa DNA e departe de a putea fi contestată. Cu 107 procurori s-au soluţionat, în medie, peste 100 de dosare pe cap de procuror.

 

Din păcate, asistăm la manifestări virulente ale disperării şi la încercării de manipulare cu scopul de a decrebiliza DNA şi de a subordona justiţia politicului.

 

Nişte inculpaţi şi nişte condamnaţi penali, prinşi de instituţiile statului încălcând legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat. Există un proverb românesc: "Minciuna umblă cât umblă, până i se înfundă"”. Toate aceste acţiuni nu au şanse de reuşită.

 

(...) Democraţia s-a consolidat în România, iar spiritul civic se manifestă cu mult curaj. Vreau să fiu foarte clar cu privire la un lucru: în lupta dintre nou şi vechi, dintre cei corupţi şi cei care combat corupţia, va câştiga România modernă, care acţionează în spiritul valorilor occidentale şi al statului de drept”, a spus preşedintele României, în discursul său la prezentarea bilanţului DNA pentru anul 2017. 

Comentarii Facebook