Shakira a plătit fiscului din Spania 20 de milioane de euro. E acuzată de fraudă fiscală



Celebra artistă pop Shakira, acuzată de fraudă de fiscul spaniol, a plătit taxe de peste 20 de milioane de euro.

Cotidianul catalan El Periodico a scris, marţi, citând o sursă, că artista columbiană a plătit această sumă "pentru a acoperi datorii reclamate de fiscul spaniol". Suma corespunde taxelor datorate pentru anul 2011, potrivit AFP.

Astfel, Fiscul spaniol a depus o plângere oficială la instanţa competentă din Barcelona, acuzând-o pe Shakira de neplata taxelor, fapt ce a dus la deschiderea unei anchete, a declarat Jose Miguel Company, purtător de cuvânt din partea procuraturii.

Plângerea vizează taxe neplătite din perioada 2012 - 2014.

Cu toate că artista locuieşte în această ţară de mulţi ani, cu partenerul său de viaţă, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, aceasta a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe deplasări în străinătate şi că veniturile sale au provenit din concerte pe care le-a susţinut în afara Spaniei. De asemenea, Shakira s-a mutat oficial în Spania abia în 2015, până atunci având reşedinţa în Bahamas.

Totuși fiscul spaniol a informat-o că, dacă locuieşte mai mult de 183 de zile în această ţară, este obligată să o declare ca reşedinţă fiscală şi să plătească impozite ca toată lumea.

Comentarii Facebook