Iodura de potasiu, cel mai cautat produs in farmacii

Tot mai multi romani cauta in farmacii iodura de potasiu, substanta care se administreaza in caz de expunere la radiatii, dar aceasta nu se gaseste in farmacii.

 

Potrivit Mediafax, farmacistii spun ca iodura de potasiu este tot mai cautata de romani, dar ca nu au aceasta substanta. "Avem cereri, dar degeaba. Pentru noi ar fi fost bine sa putem lua aceste pastile, pentru ca ne-ar creste vanzarile, dar depozitele sunt goale. Nu ne-au trimis nimic. Exista iodura de potasiu numai la Cernavoda", a declarat un farmacist de la Sensiblu.

 

Ministerul Sanatatii atrage insa atentia ca nu se justifica un consum al tabletelor de iodura de potasiu, fara indicatie medicala si in absenta expunerii dovedite prin inhalare a iodului radioactiv.

 

Romania nu este afectata de cresteri ale radiatiilor cu provenienta din Japonia, se arata într-o informare privind procedura de protectie preventiva a populatiei cu iodura de potasiu, in caz de expunere colectiva la risc, pe care ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a prezentat-o Guvernului.

Comentarii Facebook