Ioan Gyuri Pascu a chemat ambulanța cu 2 ore înainte de a muri. A fost tratat pentru ”atac de panică”

 

Ioan Gyuri Pascu a decedat în urma unui infarct, luni, la 5 dimineața, dar cu două ore înainte a chemat ambulanța pentru că se simțea rău. 

 

Medicul de pe ambulanță a ajuns la locuința actorului și i-a pus diagnosticul de ”atac de panică” şi i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam. 

 

Conducerea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov a deschis o anchetă internă pentru a verifica modul în care personalul medical a intervenit în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu.

 

Alice Grasu, şefa Ambulanţei, a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26.

 

”Da, în jurul orei 3, la 10 minute după apel, o ambulanță de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soția tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încât medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit Alice Grasu, conform romaniatv.net.

 

”- Am înțeles că asta spune soția. Dar diagnosticul medicului care a fost?

 

- Atac de panică.

 

- A plecat apoi?

 

- Da.

 

- Și următorul apel cînd l-ați primit?

 

- După ora 4. La următorul apel la 112, cel de după ora 4, au ajuns două mașini de la SMURD și o ambulanță de tip C, cu medic de la noi. Nu sunt niciodată prea mulți oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit, pentru că cei de la SMRD i-au spus că se ocupă ei și ambulanța noastră a plecat. Conducerea Ambulanței susține că a pornit o cercetare internă”.

 

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani. ”În jurul orei 5, am primit apelul de urgenţă pentru o persoană inconştientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti.

Comentarii Facebook