Intrebari de premier !? Emil Boc: Tancurile cum se descurca cu nisipul din Irak? La avioane de ce li se opresc motoarele?

 

Premierul Emil Boc l-a intrebat pe ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, de ce avionele nu pot sa treaca fara probleme prin norul de cenusa vulcanica, la fel cum tancurile circula fara probleme prin furtunile de nisip din Irak sau Afganistan.

Intrebarile au fost adresare de premier la inceputul sedintei de Guvern de miercuri, care i-a cerut ministrului Apararii sa gaseasca solutii pentru a evita astfel de probleme pe viitor.

"Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurca in Afganistan si... nu in Afganistan, in Irak, cand era nisipul si nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele?", a intrebat Boc.

Oprea a declarat ca si tancurile au mai avut probleme in timpul misiunilor, dar ca de regula au functionat.

"In primul rand ca in Irak se mai si opreau, domnule prim-ministru, ca sa stiti, pe nisipul fierbinte. Dar de regula au functionat. Am intrebat si eu, am crezut ca este vorba de plafon, dar specialistii mi-au spus ca nu, datorita lipsei de oxigen, de aceea intervine si se opresc motoarele la avioane, de aceea este pericol de prabusire a avioanelor. si eu am crezut ca este vorba doar de vizibilitate, dar nu, de fapt lipsa de oxigen", a explicat respectuos Gabriel Oprea.

Emil Boc a cerut inginerilor din industria aeronautica sa gaseasca solutii.

"Sunt convins ca vor gasi solutii, cum au gasit in armata sa mearga tancurile prin nisip si avioanele vor gasi solutii sa nu mai aiba probleme cu particulele de nor vulcanic", a incheiat Boc.

 

VIDEO: Antena 3

Comentarii Facebook