Internetul din România pe locul 3 în lume. Vezi ce spun statisticile


Compania Akamai a realizat raportul acestui trimestru ”State of the Internet”, care prezintă evoluția conexiunilor de Internet din toată lumea, raport în care România ocupă un loc fruntaș.

Conform datelor publicate de Akamai, primul trimestru al acestui an a marcat o creştere anuală de 17 procente a traficului de date la nivel global şi atingerea unei rate de transfer globale medii de 3,1 Mbps. În acelaşi interval de 12 luni, traficul conexiunilor de date mobile s-a dublat, având o pondere tot mai mare din totalul conexiunilor Internet analizate, scrie go4it.ro.

În România ocupantă a locului trei în topul celor mai bune viteze de transfer, surclasat de Hong Kong şi Japonia, cu o rată de transfer de 47,9 Mbps, se observă o creştere de 23 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ponderea conexiunilor Internet de mare viteză este însă mică, România situându-se în topul vitezelor medii de transfer pe locul 15, cu o viteză de 7,5 Mbps, în creştere cu 13 procente, şi pe locul 16 în topul conexiunilor mai rapide de 10 Mbps. Campionii vitezelor medii de transfer sunt Coreea de Sub, Japonia şi Hong Kong cu 14,2 Mbps, 11,7 Mbps şi, respectiv, 10,9 Mbps.

România nu stă la fel de bine în privința performanțelor conexiunilor mobile, având o viteză medie de transfer de 1,1 Mbps şi una maximă de 7,4 Mpbs. România s-a clasat departe de Rusia, campioana vitezelor medii de transfer cu 8,6 Mbps, sau Hong Kong, care are o viteză maximă de transfer de 45,6 Mbps,

Comentarii Facebook