INMH: "In zona de munte si in Transilvania va fi o iarna grea"

 

Institutul National de Meteorologie si Hidrologie (INMH) a prezentat astazi prognoza pe lunile decembrie 2010 - februarie 2011: nu va fi cea mai friguroasa iarna, dar vor fi temperaturi de minus 35 de grade Celsius.

"Din informatiile de care dispunem, temperaturile si precipitariile vor fi in decembrie - ianuarie de 60 de litri pe metru patrat, in medie. Nu avem semnale ca va fi o iarna comparabila cu iarna din '54 cea mai grea din istorie.

Daca am fi vazut 200 de litri pe metru patrat in medie, puteam spune ca zvonul poate fi confirmat. Nu se intampla asa ceva, vedem ca sunt prognozate cantitati de 60 de litri pe mentru patrat
", a declarat directorul INMH, Ion Sandu.

"Nu spunem ca nu va fi viscol si nu vor fi 5-6 zile cu minus 35 de grade. Stim insa ca temperaturile medii lunare nu sunt de speriat lumea. In zona de munte si in nordul Transilvaniei va fi o iarna grea", a mai spus Ion Sandu.

INMH a prezentat astazi o prognoza generala privind fenomenele meteorologice pe lunile decembrie 2010 - februarie 2011. Directorul INMH, Ion Sandu, a mai spus ca pot fi facute previziuni cu un grad mare de exactitate pe cel mult 10 zile.

Comentarii Facebook