Ingress- proiectul cu care Google vrea să schimbe modul în care privești lumea VIDEO


Google a anunțat că se pregătește să lanseze un proiect misterios, numit Ingress. Prin acest proiect Google încearcă să schimbe modul în care utilizatorii săi privesc lumea din jurul lor.

Ingress este un joc SF la care poate participa orice posesor al unui telefon cu sistem de operare Android. Aspectul inedit al jocului este faptul că pentru a participa la joc utilizatorii trebuie să călătorească în lumea reală.

Ideea ne-a venit gândindu-ne la conceptul de «computing ubicuu». Practic, dispozitivul dispare”, a explicat John Hanke, liderul proiectului. Hanke este un fost director al diviziei Geo din cadrul Google, coordonând acum Niantic Labs, o nouă companie deţinută de Google care a conceput acest joc.

Scopul jocului Ingress este de a face oamenii să se plimbe în lumea înconjurătoare pentru a o vedea cu ochi noi şi, totodată, pentru a obţine beneficiile activităţii fizice.

Pentru a putea juca, utilizatorii jocului au nevoie de „energie virtuală”, resursă pe care o pot genera plimbându-se prin oraş şi colectând unităţi de „XM”. Apoi, aceştia pot consuma energia participând la misiuni în lumea reală, călătorind la „portaluri” care vor fi amplasate în locuri publice, precum muzee, biblioteci şi alte locuri de acest tip.

Conceptul se asemănă cu World of Warcraft, unde toată lumea de pe glob joacă acelaşi joc”, a explicat Hanke.

Participanţii la joc pot aparţine uneia din cele două echipe: „The Enlightened”, reprezentanţii puterii, sau „The Resistance”, cei care luptă împotriva puterii. La acest joc poate participa orice persoană de pe glob, cu menţiunea că zonele cu o densitate mai mare a populaţiei vor prezenta o competiţie mai mare pentru resurse.








Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook