Marti 24 Mai

Încă un protestatar a fost reținut de polițiști, la aproape două luni de la violențele din 10 augustOamenii legii au depistat și reținut, pentru 24 de ore, marți după-amiază, un bărbat care a a participat la protestul din 10 august si a fost identificat ca fiind unul dintre cei violenți.

"In data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., in timp ce se afla in Piata Victoriei din Bucuresti, sector 1, in timpul unui manifestatii publice, alaturi de numeroase alte persoane, a agresat un subofiter de jandarmi aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, aplicandu-i o lovitura cu piciorul in regiunea spatelui, dupa ce in prealabil l-a tras de vesta de serviciu", a transmis Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentantii institutiei adauga ca protestatarul a "tulburat ordinea si linistea publica, creand un puternic sentiment de teama numeroaselor persoane prezente la manifestatia de protest".

Acesta este acuzat de ultraj (agresiune asupra a doi lucratori de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor si munitiilor (sustragerea unei arme) si tulburarea ordinii si linistii publice.

Astfel, acesta a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat, in cursul zilei de marti, judecatorului cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive.

Comentarii Facebook