În ce domeniu lucrează cei mai sexy angajați?


Potrivit unui sondaj realizat de CareerBuilder, realizat în rândul a 3.000 de angajați din multinaționale, cei mai atrăgători angajați lucrează în domeniul vânzărilor. Cei mai inteligenți lucrează în IT, iar cei mai sociabili la servicul Relaţii cu clienţii.

Conform studiului, angajaţii din departamentul Juridic se disting de restul colegilor prin prestanţă şi îi impresionează cel mai mult pe oamenii din afara firmei, iar la capitolul productivitate conduc salariaţii din Operaţional.

Aproximativ 43% dintre salariaţi spun că în firmele lor se formează bisericuţe. Cei care se coalizează în aceste mici grupuri fac glume pe seama altor colegi (19%), discută subiecte de cancan văzute la TV cu o zi în urmă (21%) sau ies la ţigară împreună (9%), scrie realitatea.net.

Mai mult de jumătate dintre participanții la sondaj susțin că şi şefii lor intră într-o astfel de "clică" de angajaţi favoriţi.

"Unul din şase angajaţi au declarat că bisericuţele de la locul de muncă au un impact negativ asupra carierei lor şi sunt contraproductive pentru firmă", spune Rosemary Haefner, vicepreşedintele HR al CareerBuilder.

Comentarii Facebook