Hotel spatial construit de rusi. Constructia va fi inaugurata in 2016!


Rusii construiesc un hotel spatial, care va fi inaugurat in 2016. Constructia va fi amplasata pe orbita pamantului si se va adresa turistilor cu foarte multi bani, anunta AFP.

Agentia de presa l-a citat pe Serghei Kostenko, directorul companiei Orbital Technologies, initiatoarea proiectului, care a declarat ca "in 2012-2013 vom finaliza primul modul al hotelului spatial si va fi plasat pe orbita la sfarsitul anului 2015 sau inceputul anului 2016".

Primul modul va avea 20 metri cubi si va avea patru cabine, unde ar putea fi gazduite sapte persoane. Hotelul va fi denumit Statia Spatiala Comerciala (CSS), iar turistii vor ajunge acolo cu ajutorul capsulelor spatiale Soyuz, iar alimentele vor fi transportate de vasele tip cargo Progress.

"Interiorul hotelului trebuie sa fie confortabil. El nu va semana cu interiorul Statiei Spatiale Internationale (ISS), iar turistii vor putea sa admire Pamantul prin hublouri foarte mari", a mai afirmat Serghei Kostenko.

Pana acum turistii care zburau in spatiu stateau impreuna cu astronautii aflati in misiune. Pe langa amatorii de senzatii tari, in hotelul spatial vor putea sta si cercetatorii care lucreaza pentru companiile private.

Banii pentru construirea acestui hotel spatial sunt asigurati de investitori americani si rusi, dar inca nu se stie cat va costa un sejur.

Comentarii Facebook