Haos la Hamburg, înainte summitului G20! Protestatarii au atacat hotelul la care stă Putin, iar nevasta lui Trump a rămas blocată


Proteste de amploare au loc, vineri, în Hamburg, unde urmează să se desfășoare Summitul G20, care reunește cei mai impotanți lideri de stat din lume.

Protestatari sosiţi la Hamburg cu ocazia summitului G20 care are loc în acest oraş din nordul Germaniei au atacat paza hotelului unde sunt cazaţi preşedintele rus Vladimir Putin şi alţi lideri, a indicat vineri poliţia, citată de agenţia DPA, citată de Agerpres.

În Hotel Park Hyatt din Hamburg sunt găzduiţi, în afară de Putin, preşedintele sud-coreean Moon Jae şi premierul australian Malcolm Turnbull.

În cursul altor incidente, un elicopter al poliţiei germane a fost ţinta unui atac cu o rachetă de semnalizare lansată de protestatari, dar dispozitivul nu a atins aparatul de zbor, au indicat autorităţile din Hamburg, citate de DPA.

Potrivit sursei, în alte incidente unii protestatari au spart geamuri la Consulatul mongol şi au tăiat cauciucurile unei maşini aparţinând delegaţiei canadiene la summitul G20.

De asemenea, prima doamna a SUA, Melania Trump, a ramas blocata pentru scurt timp in resedinta unde s-a cazat la Hamburg pe durata summitului G20, din cauza protestelor violente ale manifestantilor stangii radicale si antisistem.

În total, 159 de polițiști au fost răniți, iar 45 de protestatari au fost arestați în timpul manifestațiilor.


Comentarii Facebook