Miercuri 24 Aprilie

Noi tensiuni între SUA și Coreea de Nord! Bombariere americane au zburat la granițele Coreei



SUA a efectuat, sâmbătă, un exerciţiu de tragere ca demonstraţie de forţă cu bombariere, în Coreea de Sud, zburând în apropiere de linia de demarcaţie intercoreeană, după testul de rachetă efectuat de Phenian, a anunţat Ministerul Apărării al Coreei de Sud.

În timpul acestui rar exerciţiu, două lansatoare B-1B desfăşurate de la baza aeriană Andersen din Guam s-au apropiat de frontiera terestră şi militarizată dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, înainte de a reveni la bază, a raportat agenţia de presă Yonhap, conform Agerpres.

Exerciţiul era menit să "reacţioneze sever la seria de lansări de rachete balistice ale Coreei de Nord", a precizat ministerul sud-coreean în comunicat.

La exercițiul desfăşurat în comitatul Yeongwol, la circa 80 de km sud de frontiera intercoreeană, au participat patru bombardiere americane şi sud-coreene, a anunţat armata sud-coreeană.

Bombardierele grele de cursă lungă au lansat muniţii puternic perforante ghidate prin laser, de 2000 de livre (907,1 kilograme fiecare). Muniţii inerte din gama Pilsung, precizează un comunicat american.

Phenianul a efectuat în premieră marţi o lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), capabilă, conform unor experţi americani, să atingă teritoriul statului american Alaska.

Miercuri, Statele Unite au cerut la ONU o creştere a presiunii internaţionale asupra Coreei de Nord şi au avertizat că, dacă este necesar, sunt pregătite să folosească forţa pentru a răspunde ameninţării reprezentate de Phenian

Comentarii Facebook