Guvernul apără micii de Comisia Europeană


Guvernul vrea să salveze producția de mici, care ar trebui interzisă sub actuala rețetă, de la 1 iunie, din cauza unei directive europene. Asociația Română a Cărnii va trimite, joi, o solicitare către Comisia Europeană, pentru a include rețeta micilor în lista rețetelor tradiționale.

Directiva UE prevede ca de la 1 iunie să fie interzisă utilizarea carbonaților de sodiu și a unor aditivi alimentari în compoziția produselor din carne procesată, ingrediente necesare în rețeta de preparare a micilor.

Guvernul dorește ca rețeta mititeilor să fie inclusă pe lista produselor tradiționale, alături de burger și de cârnatul chorizo, produse care nu sunt supuse noilor reglementări.

"Astfel, cu ocazia grupului de lucru care va avea loc în data de 2 mai, în cadrul Comisiei Europene, reprezentantul Guvernului României va transmite solicitarea formulată de către Asociația Română a Cărnii ca rețeta produsului mititei să fie inclusă pe lista rețetelor tradiționale. Reprezentanții Guvernului vor face toate demersurile necesare pentru includerea mititeilor în lista produselor tradiționale și consideră că aceasta și orice alte măsuri care trebuie luate, reprezintă o soluție corectă și normală, susținută și de reprezentanții industriei producătorilor de carne. Autoritățile române vor lua toate măsurile necesare pentru a nu se interzice micii pe teritoriul României", se arată în comunicatul Executivului, informează realitatea.net.

Anul trecut, piața locală a micilor s-a ridicat la aproape 22.000 tone, dintre care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern.

Comentarii Facebook