Google vrea să creeze primul microcip pentru creier


Șeful de inginerie de la Google anunță că în curând tehnologia SF va fi alături de noi.

Google isi propune sa realizeze o inventie care sa schimbe lumea: un microcip care sa fie incorporat in creierul utilizatorilor. Deocamdata, de acest artificiu tehnologic vor beneficia persoanele cu handicap, spun cei de la Google, insa nu e exclus ca, pe viitor, astfel de gadgeturi sa fie incorporate in mintea fiecarui pamantean, scrie Yoda.ro.

Momentan Google experimentează și cu ochelarii high-tech ”Google Glass”, care permit utilizatorului să vadă lumea altfel și care te ajută să interacționezi cu tehnologia într-un mod inedit.

Cea mai mare ambiție a companiei se referă la pătrunderea în mintea utilizatorilor prin intermediul instrumentelor de căutare pentru a le citi gândurile și pentru a le anticipa nevoile acestora orin trimiterea rezultatelor căte un microcip implantat în creier.

Ben Gomes, vicepresedinte la Google a declarat pentru The Independent ca viziunea sinistra de sondare este departe de a fi o fantezie sci-fi.

"Trebuie sa facem acest lucru in creier foarte bine pentru a face interactiunea posibila. Suntem nerabdatori sa se intample asta, dar piesele de tehnologie trebuie sa se dezvolte", spune Gomes.

Comentarii Facebook