Miercuri 25 Noiembrie

Google il omagiaza pe inventatorul tehnicii fotografiei in miscare

 

Google si-a modificat, luni, logoul pentru a-l omagia pe Eadweard J. Muybridge, la implinirea a 182 de ani de la nasterea fotografului, creator al zoopraxiscopului.

Noul logo al Google, infatiseaza fotografii alb-negru si color si surprind un calaret si calul sau. In centrul fotografiilor este un buton, care, cand este apasat, face ca fotografiile sa se miste, iar calul pare ca galopeaza.

Eadweard J. Muybridge (9 aprilie 1830 - 8 mai 1904) a fost un fotograf englez, care a trait cea mai mare parte a vietii sale in Statele Unite ale Americii. Este cunoscut pentru inventarea tehnicii fotografiei in miscare, realizata cu ajutorul mai multor aparate de fotografiat.

In 1879, Muybridge a inventat propriul aparat care capta miscarea, cunoscut sub denumirea de zoopraxiscop, considerat un precursor al proiectorului de filme.

Aparent un om temperat, Muybridge l-a impuscat si ucis pe amantul sotiei sale, dar a fost achitat, in parte datorita faptului ca juriul care l-a audiat a considerat "justificata" crima, dar si pentru ca era prieten cu Leland Stanford, guvernator al Californiei.

In 1879, Muybridge a inventat zoopraxiscopul, care este un disc circular cu o succesiune de imagini. Atunci cand discul este rotit, imaginile incep sa se miste.

Motorul de cautare Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati.

Comentarii Facebook