Generalul Stănculescu rămâne închis. Cererea de întrerupere a executării i-a fost respinsă


Tribunalul Ilfov a respins, joi, cerea de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani primite în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, depusă de fostul general Victor Atanasie Stănculescu.

Generalul în rezervă, Victor Atanasie Stănculescu, în vârstă de 84 de ani, a solicitat instanţei eliberarea din penitenciar pentru a se putea trata la un spital civil, pentru că suferă de mai multe boli grave.

Tribunalul Ilfov a amânat, pe 7 decembrie 2012, judecarea cererii deoarece avocaţii lui Stănculescu nu s-au prezentat în sala de judecată.

Unul dintre avocaţii  lui Stănculescu a susţinut, la unul dintre termenele anterioare, că fostul general "suferă de 12 boli cronice", printre care şi o formă de leucemie, boală ce nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a sistemului penitenciar, potrivit Agerpres.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În 2009 Stănculescu a fost eliberat din motive de sănătate pentru o perioadă de trei luni.

Pe 15 octombrie 2008, Completul de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară.

Comentarii Facebook