Jumătate din mâncarea cumpărată ajunge la gunoi


Potrivit unui raport prezentat de BBC News, aproape 2 miliarde de tone de alimente, adică jumătate din mâncarea de pe Glob, ajung la gunoi.

Risipa se produce din cauza condiţiilor de depozitare, termenelor stricte de expirare, ofertelor promoţionale din magazine şi a lipsei de educaţie a cumpărătorilor, explică cercetătorii. Aceştia au mai arătat că 30% din legumele din Marea Britanie nu au fost recoltate din cauza aspectului lor, potrivit antena3.ro.

Şeful pe probleme de mediu şi energie din cadrul Institutului de Inginerie Mecanică din Marea Britanie, doctorul Tim Fox, afirmă că nivelul de risipă este "ameţitor", cea mai mare risipă înregistrându-se în SUA şi Europa.

"Resurse precum pământul, apa şi energia sunt consumate în mod nejustificat" explică Tim Fox.

Cantităţi imense de apă (până la 550 miliarde metri cubi) sunt utilizate pentru producerea unor alimente care nu ajung să fie consumate, iar potrivit unui studiu, până în 2050 cererea de apă în producţia de alimente ar putea ajunge la 13 trilioane de metriv cubi anual.

Naţiunile Uniute preconizează că, până în 2075, pe Glob vor exista cu trei miliarde de oameni în plus decât în prezent.


Comentarii Facebook