Generalul Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, suspendat după dezvăluirile lui Ghiță

 

Generalul Florian Coldea, omul care conduce de fapt SRI, a fost suspendat și pus la dispoziţia directorului structurii după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță.

 

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea”, anunţă SRI.

 

Serviciul Român de Informații ”a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp”.

 

Sebastian Ghiţă a prezentat o serie de dovezi de-a lungul a şapte înregistrări video, în care vorbește despre prietenia lui cu Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

 

În înregistratea difuzată miercuri, Sebastian Ghiţă a spus că a fost în trei vacanțe în străinatate cu Florian Coldea şi familia acestuia, publicând o fotografie care ar fi fost realizată la Disneyland, în care apar mai multe persoane printre care şi două femei, despre care deputatul susţine că sunt soţia lui şi soţia lui Florian Coldea. Soţia lui Florian Coldea, Dorina Coldea, lucrează în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI).

 

Într-o altă înregistrare sunt imagini în care apare Florian Coldea, pe teresa unei case. Filmul continuă cu Sebastian Ghiţă, care apare pe terasă şi vorbeşte cu o persoană, însă interlocutorul nu mai apare în imagini.

 

Sebastian Ghiţă este căutat acum după ce a dispărut cu toate că este cercetat într-un dosar penal.

Comentarii Facebook