Furtună solară de proporţii vineri! La ce să ne aşteptăm


NASA a emis o avertizare de furtună solară care ar putea avea consecinţe grave.

Efectele furtunii solare, dacă vor exista, se vor face simţite vineri, avertizează experţii NASA, care se tem că în următoarele se poate produce o erupţie mult mai puternică.

Sistemele de comunicaţii, aviaţa şi obiectivele industriale şi nucleare sunt cele mai vizate de alerta specialiştilor.

Un observator NASA a surprins un nor de particule incinse, aruncat de Soare, îndreptat cître planeta noastră şi se presupune că particulele vor ajunge pe Terra pe data de 23 noiembrie, potrivit Pro TV.

Pământul e protejat de câmpul magnetic care opreşte cantitatea de plasmă care ar putea să pătrundă în atmosferă la o intensitate mai mare, numai la poli. Primele sisteme afectate sunt cele de comunicaţii prin satelit şi cele de ghidaj ale avioanelor. În afară de aviaţie, alertele se transmit şi către obiectivele energetice şi nucleare.
 
Aleodor Francu, director general Romatsa: "Sunt evitate in acele momente zborurile deasupra polilor, pentru ca atunci pot sa apara, pe langa fenomenele de comunicatii, si fenomene de radiatii pentru pasageri".

Pe 1 septembrie 1859, a avut loc cea mai mare explozie solară cunoscută şi a afectat o foarte mare parte din reţelele de telegraf din SUA şi Marea Britanie, mai ales.

Comentarii Facebook